Informatie over de chakra's

Chakra-gids

Wat is een Chakra

De term "Chakra" is een oud Sanskrietwoord dat "wiel" of "cirkel" betekent. Chakra's worden vaak "lichtwielen" genoemd. Dit levenswiel verwijst naar wervels van energie waarvan wordt gezegd dat ze op specifieke punten in het lichaam binnenkomen en vertrekken. De 'chakrapunten' hebben betrekking op specifieke organen, endocriene klieren en lichaamsdelen. Wanneer je chakra's in balans en vrij stromend zijn, ervaar je een goede gezondheid. Er wordt gezegd dat wanneer onze chakra's worden geblokkeerd en beïnvloed worden door emotionele of fysieke trauma's we ziektes ervaren. Er zijn verschillende locaties van chakra's in het lichaam, inclusief chakra's in onze handen en voeten. We concentreren ons op de hoofdchakra's in de wervelkolom die beginnen aan de basis van het lichaam en zich een weg banen naar de top van ons hoofd. Vele helende denkwijzen gebruiken chakra's in vele vormen zoals yoga of meditatie. De chakra's worden gezien als energiepunten in het lichaam en vele helers werken op deze punten om duidelijkheid te krijgen in waar blokkades zitten. Specifieke kwesties zijn vaak gerelateerd aan specifieke chakra's die helpen de heler een totaalbeeld van de gezondheid van hun cliënt te krijgen. Er zijn vele verschillende chakra's in het lichaam te vinden zoals in onze handen en voeten. Wij richten ons op de belangrijkste chakra's in de wervelkolom die start aan de onderkant van het lichaam en hun weg naar de top van ons hoofd werken. 


Chakra's en kristallen

Verschillende kleuren dragen verschillende frequenties van licht en daarom wordt verschillende lichtenergie of kleur vaak gebruikt als hulpmiddel om het lichaam opnieuw in balans te brengen. Van elk chakra wordt gezegd dat het resoneert met een andere kleur die betrekking heeft op de kleuren van de regenboog. Kristallen worden al lang gebruikt als hulpmiddel om het energiesysteem van het lichaam opnieuw in evenwicht te brengen. Aromatherapieproducten van Zephorium maken gebruik van specifieke kristallen die betrekking hebben op elk chakra in hun flessen. Ze modelleren het kristal homoeopatisch.

Breng je Chakra's in evenwicht

Chakra's zijn energiepunten die langs de centrale meridiaan van het lichaam lopen, in lijn met de wervelkolom. Er wordt gezegd dat energie van de basis (rood) chakra naar de kroon (violet) chakra stroomt en weer terugstroomt naar de basis. Een goede stroom van energie op en neer de wervelkolom is nodig om ons gezond en in ons lichaam te houden. Veel helende systemen gebruiken chakra's, waaronder vele vormen van yoga. De chakra's worden gezien als energiepunten in het lichaam en veel therapeuten werken op deze punten aan duidelijke kwesties waarmee hun cliënt te maken heeft. Specifieke problemen hebben vaak te maken met specifieke chakra's, waardoor de therapeut een algemeen beeld krijgt van de gezondheid van zijn cliënt. Als je lijdt aan een slechte gezondheid of een emotionele of fysieke trauma hebt ervaren, wordt er gezegd dat bepaalde chakra's in je lichaam kunnen worden geblokkeerd en moeten worden geherbalanceerd.

 

                                                     
Hoe Zephorium chakra's gebruikt

Elke fles heeft een  specifieke kleur die een frequentie van licht is. Elk chakra 'draait' naar een specifieke kleur die resoneert op dezelfde frequentie als onze flessen. De affirmaties zijn gerelateerd aan de chakra's en het specifieke trauma en de genezing van elk chakra. De geïnfuseerde kristallen hebben specifieke kleuren en eigenschappen die de oliën verder versterken.

Zephoriums positieve affirmaties staan ​​op de achterkant van elke fles om oude, ingesleten overtuigingen over ons zelf of de wereld te helpen veranderen die ons niet dienen. Als we onze gedachten gaan bevragen en onze oude denkpatronen uitdagen, kunnen we een nieuwe programma in ons dagelijks leven programmeren. Het kost in eerste instantie enige inspanning om een ​​geloof te veranderen van "Ik ben niet goed genoeg" naar "Ik ben een sterke en krachtige schepper" (basischakra) maar met inspanning en oefening wordt het al snel een nieuwe overtuiging.

Affirmaties zijn de praktijk van positief denken en zelfbekrachtiging, het zijn positieve uitspraken die ons bewuste niveau van denken helpen veranderen. Wanneer je ervoor kiest affirmaties te gebruiken, neem je een bewuste beslissing om je leven te veranderen en vooruit te gaan op het pad van positieve verandering.

Exgemz gelooft dat onze gedachten onze realiteit creëren, en het is belangrijk om 'die gedachten te bekijken' en negatieve gedachten om te zetten in positieve overtuigingen. Positieve affirmaties moeten zo vaak mogelijk in gedachten of hardop aan zichzelf worden herhaald.

 

 

 

 

Basis Chakra

De Basischakra is de aardingskracht die ons in staat stelt verbinding te maken met de energieën van de aarde en ons levensenergie te versterken. Gelegen aan de basis van de wervelkolom, deze chakra is de basis van ons hele chakra-systeem. Door onze basis te versterken, kunnen onze andere chakra's beginnen te stromen. Het is belangrijk om fysiek en emotioneel in balans te zijn, dit brengt ons de  stabiliteit van alle andere chakra's die er mee verbonden zijn.Sacrale Chakra

De Sacrale Chakra is gebaseerd op vrije flow en verandering. Gelegen aan de onderbuik, gaat dit chakra over gevoelens, vrijheid en seksualiteit en flow. Wanneer de Sacrale chakra open is, komt je gevoel vrijuit en kun je meer gepassioneerd en levendig zijn in je leven. Blokkades in de chakra kunnen ons vermogen om door het leven te flowen beperken of problemen met voortplanting en seksualiteit veroorzaken.Zonnevlecht Chakra

De Zonnevlecht Chakra bevindt zich tussen de onderkant van de ribbenkast en de navel en is het centrum van de persoonlijke kracht, ons ego. Het is jouw droom om een zelfgevoel te creëren, je eigen grenzen te stellen en wilskracht op te bouwen. Middelpunt van wilskracht, het vermogen om te manifesteren in je leven en in de wereld, wordt in deze Chakra geboren.
Hart Chakra (Divine Feminine)

Zephorium heeft twee Hartchakra's, omdat we het belang van onze hartenergie begrijpen, plus de noodzaak om de mannelijke en vrouwelijke aspecten van dit chakra in evenwicht te brengen. De roze is het goddelijke vrouwelijke genezing en uitbalancering voor het verleden en verloren liefdes. Blokkades in de hart chakra kunnen wonden en pijnlijke ervaringen uit het verleden niet verwerken. De genezing van dit chakra omvat het openen van de hartcentra om erop te vertrouwen dat liefde overal om ons heen is en altijd naar ons toe stroomt, ongeacht wat we zien met onze fysieke ogen in de wereld.Hartchakra (mannelijk)

Het Groene aspect van de Hartchakra is het mannelijke en het vermogen om liefde te geven en te ontvangen. De meeste helers zijn geweldige gevers en geven onvoorwaardelijk tot ze er bij neer vallen! Maar liefde ontvangen is net zo belangrijk en het vermogen om de twee te balanceren leidt tot een vol en gelukkig leven.
Keel Chakra

De Keelchakra is de stem van het lichaam. Het is een drukventiel waarmee de energie van de andere chakra's kan worden uitgedrukt. Als het in balans is, kunnen we uitdrukken wat we denken en wat we voelen. Onze waarheid spreken zonder aarzeling en we kunnen onze ideeën, overtuigingen en emoties communiceren. Wanneer de keelchakra in evenwicht en open is, kunnen we onze persoonlijke waarheid in de wereld brengen.Derde oog Chakra

De Voorhoofd Chakra, ook wel het derde oog genoemd, is het centrum voor visie en helderheid en ons bewustzijn. Het bevindt zich in de pijnappelklier die zich direct achter deze chakra bevindt. Wanneer het derde oog chakra in balans is, zien we helder en begrijpen we met wijsheid, we zijn in staat om visuele aanwijzingen te interpreteren en onze spirituele waarneming is hoog. Onze gedachten en interne communicatie met onszelf wordt gemakkelijker op intuïtie.Kruin Chakra

Gelegen aan de bovenkant van het hoofd; het is het punt waar de geest zijn levensenergie absorbeert voor verspreiden door het hele lichaam. Wanneer de Kruin chakra in balans is, ervaren we eenheid en het besef dat alles op een fundamenteel niveau met elkaar verbonden is. De energie van deze chakra stelt ons in mystieke eenheid met iedere ziel van de natuur om te ervaren. Wanneer dit onevenwichtig is, voelen we ons geïsoleerd, egoïstisch, losgekoppeld en bang.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »